KAKO NASTANE PIVO MAHNIČ?

Postopek varjenja piva se začne s kaljenjem žitnih zrn. Domače ali "craft" pivovarne večinoma nabavljamo že skaljeno ječemenovo zrno, poznano kot ječmenov slad, ki ga zmeljemo in namočimo v vročo vodo, da nastane pivina.

V pivovarni Mahnič skrbno izbiramo slade in sicer na način, da uporabljamo v proizvodnem procesu samo tiste slade, ki so prepoznani kot "zmagovalci posameznih letin".

Pivino nato zavremo in ji dodamo izbrane hmelje, sledi ohlajanje in dodajanje kvasa, kar sproži alkoholno vrenje. Po vrenju pivino pretočimo v posode za zorjenje, kjer nastane mlado pivo, ki ga ohladimo in na ta način sprožimo postopek zorjenja piva s procesom naravne filtracije (usedanje kvasa).

Po zaključku zorenja preostane le še pokušina proizvedenega piva, pri kateri je pomembno uživanje piva ohlajenega na 4 - 6 °C za LAGER pivo ali ohlajeno na sobno temperaturo za ALE piva, saj pri tej temperaturi uživanje posameznih zvrsti piva doseže optimalen vonj in okus. 

KONTAKT

Pivovarna gostilna Mahnič d.o.o.

Kolodvorska 4, 6240 Kozina
> Zemljevid

REZERVACIJE

T 00386 5 6800 100
E [email protected]

DRUŽBENA OMREŽJA