JEDILNI LIST GOSTIŠČA MAHNIČ NA KOZINI

Jedilni list Gostilne Mahnič na Kozini je osnovan na domačem pivu Mahnič, zato v jedilnem listu prevladujejo mesne in pivske jedi, h katerim se prileže sveže zvarjeno domače, craft pivo ter kot se pritiče gostilni s Krasa in v neposredni bližini Brkinov, najdete v našem jedilnem listu tudi lokalne "sezonske jedi" kot so brkinski jurčki, lisičke, brkinska jabolka, češplje, ipd.

 


MESNE JEDI

Pri naročilu mesnih predjedi priporočamo vedno sveže pripravljen tatarski biftek ali pivski narezek s prezpoznavanimi, tradicionalnimi suhimi kraškimi mesninami kot so: kraški pršut, zašink. panceta.

Za pripravo mesnih jedi na žaru uporabljamo poleg klasičnega žara tudi "žar - oglje" in "raženj". Priprava jedi na oglju daje jedem prav poseben priokus. Poleg standardnih "piknik jedi" na žaru kot so čevapčiči, kotleti, steak-i, pripravljamo na ražnju odojka, jagenjčka, piščanca.

Vse naše žar jedi najdete v jedilnem listu Jedi z žara na oglje.

 


PIVSKE JEDI

Gostilna Mahnič z lastno pivovarno je že od samega začetka obratovanja znana po pivskih specialitetah. Med najbolj priljubljenimi pivskimi jedmi naših stalnih gostov so: pivska juha, pivske klobase, pivski golaž in pečene telečje ali svinjske krače.

 


LOKALNE JEDI

Smo kraška gostilna, zato pri nas najdete tudi številne lokalne jedi kot so primorska jota, kraški toč, kraške suhe mesnine, žolca (nekatere pripravljamo samo ob posebnih priložnostih / praznikih).

Pri izboru sladic priporočamo domač jabolčni "štrudl", po lastnem receptu pa pripravljamo tudi ostale tradicionalne slovenske sladice kot so gibanica, kremšnita, orehovi štruklji in sladice, ki so vezane na lokalne, sezonske sestavine (češpljevi cmoki).

KONTAKT

Pivovarna gostilna Mahnič d.o.o.

Kolodvorska 4, 6240 Kozina
> Zemljevid

REZERVACIJE

T 00386 5 6800 100
E [email protected]

DRUŽBENA OMREŽJA