JEDILNI LIST GOSTIŠČA MAHNIČ NA KOZINI

Jedilni list Gostilne Mahnič na Kozini je osnovan na domačem pivu Mahnič, zato v jedilnem listu prevladujejo mesne in pivske jedi, h katerim se prileže sveže zvarjeno domače pivo.

Poleg mesnih in pivskih jedi so del jedilnega lista gostilne Mahnič tudi številne lokalne jedi s področja Krasa.

 


MESNE JEDI

Pri naročilu mesnih predjedi priporočamo vedno sveže pripravljen tatarski biftek ali pivski narezek s prezpoznavanimi suhimi kraškimi mesninami kot so kraški pršut, zašink in panceta.

Za pripravo mesnih jedi na žaru uporabljamo poleg klasičnega žara tudi "žar na oglje" in "raženj". Na oglju pripravljamo predvsem mesne jedi, kar daje jedem prav poseben priokus, značilen za pripravo jedi na oglju, medtem ko je med jedmi, ki so pripravljene na ražnju najbolj priljubljen "odojek", ob posebnih priložnostih pa tudi "jagenjček".

 


PIVSKE JEDI

Gostilna Mahnič z lastno pivovarno je že od samega začetka obratovanja znana po pivskih specialitetah. Med najbolj priljubljenimi pivskimi jedmi naših stalnih gostov so tako pivske klobase, pivski golaž in pečene krače.

 


KRAŠKE JEDI

Smo kraška gostilna, zato pri nas najdete tudi številne lokalne, kraške jedi kot so primorska jota, kraški točžolca, ipd.

Pri izboru sladic priporočamo domač jabolčni "štrudl", ki je pripravljen na prav poseben način, po receptu "naših non".

KONTAKT

Pivovarna gostilna Mahnič d.o.o.

Kolodvorska 4, 6240 Kozina
> Zemljevid

REZERVACIJE

T 00386 5 6800 100
E info@mahnic.si

DRUŽBENA OMREŽJA